Jag ser dig

Jag ser dig,
jag ser dig,
jag ser allting förutom dig.

Jag ser dig,
jag ser dig,
jag ser hur du blundar.

Jag ser dig,
jag ser dig,
jag ser hur du försöker.

Jag ser dig,
jag ser dig,
men nu är det min tur att blunda.

Jag ser dig,
jag ser dig,
jag ser dig utan mig.

Jag ser mig,
jag ser mig,
jag ser hur jag ser

Jag ser mig,
jag ser dig,
jag ser inte oss.

Förlorad igen

Jag är inte den jag en gång var.
Jag är inte den jag en gång ville vara.
My guardian angel

Här nedanför är sjuka jag idag! Jag har varit och fotat idag till mitt skolprojeeeekt! tog bilderna nedan idag också men dom kommer dock inte användas till själva projektet..
This weakness I feel I must finally show

Idag så var jag på en utbildning, "Inspiration"! Den var anordnad av SECO (Sveriges evelvråds central organisation) och är till för elevråd och elevkårer. I utbildningen så fick man välja en inriktning, det blev "Opinionsbildning och lobbying" för min del! Det handlade om hur man driver igenom frågor och får skolledningen att göra som man vill genom att lägga fram både juridiska, moraliska och känslomässiga argument.. och mycket mer!


Lend me your hand and we'll conquer them all
But lend me your heart and I'll just let you fall
Lend me your eyes I can change what you see
But your soul you must keep, totally free

Mumford & Sons – Awake My Soul


Och sen kysste solen mitt leende.


a walk in the park

Det finns så mycket i livet som är svart och vitt.
Två sidor. Två olikheter.
Ont eller gott,
natt eller dag,
kärlek eller hat,
vacker eller ful,
lång eller kort,
god eller äcklig,
intressant eller tråkig,
värt eller ovärt,
duktig eller oskicklig,
snabb eller långsamt,
dålig eller bra,
svår eller lätt,
komplicerad eller enkel,
smart eller korkad,
glad eller ledsen,
ren och smutsig,
varmt och kallt,
optimist och pessimist,
smidig och klumpig,
blyg och utåtriktad gott,
natt och dag,
kärlek och hat,
vacker och ful,
lång och kort,
god och äcklig,
intressant och tråkig,
värt och ovärt,
duktig eller oskicklig,
snabb eller långsamt,
dålig eller bra,
svår eller lätt,
komplicerad eller enkel,
smart eller korkad,
glad eller ledsen,
ren eller smutsig,
varmt eller kallt,
optimist eller pessimist,
smidig eller klumpig,
blyg eller utåtriktad, osv
listan är oändlig.

Jag avskyr det. Man delar upp saker och ting i sådana extrema grupper och kategorier som oftast inte är rättvist mot nån eller någon.

Sen gillar jag ABBA. Många tror att abba endast består av typ Dancing queen och mamma mia, men icke sa nicke!
Abba – She's My Kind Of Girl
finns inte en själ som lyssnar på den förutom jag, men ALLTID när den kommer upp på ipoden så lyser jag upp likt ett ljus i decembermörkret!

TJUR RUSET

fråga mig vad lera är,
och jag vet svaret!älskade vänner. Jag tror inte ni kommer förstå, jag tror inte ena att ni kan tänka er vad jag varit med om!
Detta var något av det sjukaste jag gjort i hela mitt liv. Det var så underbart roligt och så sjukt kul på alla sätt och vis! Det var jobbigt, ja, men man tänkte inte ens på det för det var så mycket sjukt ivägen så man hade inte tid att lägga kraft för att fokusera på att det var jobbigt.

All denna lera. Vi badade i lera. BADADE. jag hade lera upp till hakan. Vi fastnade i leran, den sög ner oss likt en sugpropp så vi låg och krälade! vi badade i iskallt  vatten 300 meter.. och alltså.. herregud. det går inte ens att förklara. men man visste inte vad som kom näst och det var alltid någonting kul som hände! hinder man skulle hoppa över, hinder man skulle krypa under, hinder man skulle slänga sig över!!! och det fanns en backe, den var helt SINNESJUK. den var så brant att man fick kräla upp och borra in sina fingrar i leran för att sedan DRA sig upp. och den var jättelång också. när jag hade klättrat hälften och tittar ner såg man inte ens början på backen. SÅ brant var den. men vi klarade det! 10 km - 1 mil, 10000 meter!
nästa år skall detta ABSOLUT göras om!

mot dig skall vi slåss, mot dig skall vi kämpa.

Verklighetens ögon jagar och har äntligen funnit oss.
Ska vi vända ryggen till eller ska vi stanna och slåss?
Säg onskans ord eller försök oss förolämpa,
men mot dig skall vi slåss, mot dig skall vi kämpa.
Vi ger inte upp förrens alla era dömande ögon äntligen ser,
sanningen, för det finns inget mer.

Det är genom dina och mina ögon verkligheten finns.
För verkligheten är det enda jag har kvar och minns.citatet på bilden kommer från en låt av en av mina favoritband. Jag har nästan inga favoritband alls. Men Within Temptation är helt underbara. Jag tycker deras bästa album är "The silent force" och "the heart of everything". Ovanstående lyrik kommer från följande låt; Within Temptation – Angels

The war inside

Jag gillar att skriva, jag har lite allt möjligt, diktböcker till böcker där jag skriver om vad som händer just nu. Jag vill inte kalla det för en dagbok för jag skriver väldigt sällan. En gång i månaden, MAX. Men det är så kul för jag har hela mitt liv sedan 2006 i en enda bok. Sedan har jag min filosofibok där jag har dikter, smarta citat jag läser eller har hört eller små tankar som jag får upp i huvudet. Ingenting avancerat, nejnej - utan enkla saker som går fort att skriva ner. Den har jag haft i två år. På första vita sidan står det "Slutet." meningen med det kan ju diskuteras men tanken var väl att slutet är alltid en början på något nytt.

I den boken så fann jag detta på den första sidan:

Jag minns när jag var yngre och ville bygga en maskin som rensade fisken. Hur praktiskt skulle inte det vara?
Men nu i efterhand kom jag fram till att halva grejen med att fiska är att ju att.. rensa fisken.
Arbetet som kommer efter det stillsamma. Exakt så är kärlek.


Det är så roligt att läsa och faktiskt veta att det är JAG som har suttit och skrivit det där. JAG har haft en penna i handen och skrivit ner det. Man får så många bevis på hur mycket man har vuxit som person.

Jag tycker det är synd om folk som kommer in i roller. Det är mycket svårare att växa om man tror att andra ställer ett krav på en. Därför bode man verkligen sitta och reflektera över om man kommit in i vanor eller ett beteendemönster som inte stämmer in på ens nuvarande liv/person/situation. Självklart så beteer men sig annorlunda med folk helt beroende på situationen. Umgås man med vänner beteer man sig på ett sätt, med familjen ett annat sätt och på arbetsplatsen ett helt annat sätt. Det är naturligt och man kan ha olika "roller" och visa upp olika delar av sin personlighet beroende på vilka man umgås med. Bara för att jag beteer mig på ett visst sätt när jag är med lärare betyder det inte att det inte är JAG. Jag tror fortfarande att det är en sida av en själv.
nu glömde jag bort vad själva poängen var och jag orkar inte läsa igenom allt igen för jag måste plugga och skriva nån engelskagrej! oj skulle ha postat detta inlägg för flera timmar sedan, nu står klockan på 21.32. sitter och skriver engelskan i alla fall.

Jag tänkte ha en passande bild för en gångs skull!
Här är en bild på mig sommaren 2007 då jag faktiskt fiskar.
EDIT; börjar hela min engelska grej med följande:

“Oh holy mother of god, spare me from this suffering.” kan inte bli annat än MVG. hahahaha!


Wind of change

Sanningen är inte vacker. För sanningen är verkligheten och verkligheten är fylld av misär. För verkligheten är ful, så ful att folk slutat bry sig.
För, barn dör. Folk förstör för arbetskamrater för att själva få möjligheten att glänsa. Män och kvinnor är otrogna mot sin partner. Människor fuskar för att få förmåner. Människor ljuger.
Jag vill tro att människan är god. Jag vill tro att människan är omtänksam. Men samhället är byggt av egoism.
Människan befinner sig i en bubbla. Allt utanför är suddigt. Man ser bara sig själv och det runt om sig.
Att spräcka bubblan. Då ser man hur samhället ser ut, hur samhäller egentligen är. Man väljer att se samhället ur ett perspektiv som är bra för andra.
Men samhället är byggt av egoism och folk står i sina suddiga bubblor och blickar ut mot sin perfekta värld, En värld fylld med fusk, svek och utan respekt för andra - men en värld med sig själva i centrum.


Bilden är från förra vintern och jag blir åter påmind om den kommande vintern med snö upp till höfterna.

RSS 2.0