Du är värdefullVad är egentligen värdefullt?
För ett barn i Afrika så är rent vatten värdefullt. Det är nog det första dom förstår när dom är tillräckliga kapabla till att förstå vad omgivningen säger och gör. De måste ha rent vatten. Rent vatten är otroligt värdefullt.

När du som svensk tänker på rent vatten. Det är inte så värdefullt. Visst, du behöver vatten dagligen men det är inget som har så stor betydelse för dig. Du skulle inte ha några som helst problem att fylla en kanna med vatten och gå ut och hälla ut det i sanden. Det är för att vi har rent vatten, vi har växt upp i ett samhälle där vi inte behöver ta vara på varenda droppe med rent vatten.

Någonting blir värdefullt om det har ett värde för dig men också om det har ett värde för andra.
Vi tar entavla av en otroligt känd konstnär, tavlan är värd flera miljoner.
Du personligen tycker att tavlan är otroligt ful. Om du inte hade vetat vem som hade målat den hade du nog inte ens hänga upp den på din vägg om du ens fick betalt för det. Men omgivningen värderar tavlan högt - därför KOMMER den få ett värde för dig om du nu skulle råka få denna tavla. Eftersom din OMGIVNING värderar den högt så värderar du tavlan högt automatiskt.

Sedan är ju kärlek och vänskap väldigt värdefullt för de flesta människor oavsätt om man bor i Afrika och letar efter rent vatten eller om man bor i England och har ärvt en picassotavla.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0