Divano

Jag hatar när folk inte tänker. När folk inte är kritiska och inte använder sin egna förmåga för att tänka i olika situationer. Det är inte bara att nicka och le. Det är inte bara gapa och svälja. Man kan inte blunda för alla misstag och lita på att andra har rätt. Kan man inte öppna sina oskyldiga blå ögon och titta ut genom verklighetens fönster och se världens ur ett verkligt perspektiv? Världen behöver inte bli mindre färgglad och mindre positiv bara för det.

det är bättre att tänka själv än att leva en dröm i någon annans verklighet.

Allting

Vi svenskar delar gärna vårt privatliv genom facebook; vart vi är någonstans, hur vi mår, vilka vi umgås med, vilka aktiviteter och event vi ska närvara på, vad vi lyssnar på för musik m.m. Och majoriteten tycker att det är okej/väldigt bra. Men när man börjar diskutera FRA-lagen så är folk så egoistiska och vill inte ens ge upp en 1/1000 del av den information dom delar via facebook för sin egen men framförallt; andras säkerhet.


Oltremare

Igårkväll var så mysig! Jag tände ljus i badrummet och fyllde badkaret med bubblor och vatten. Rummet doftade vanilj och min minidator stod och spelade klassisk musik från Ludovico Einaudi.

Ludovico Einaudi – Primavera

Ludovico Einaudi – Oltremare

Ludovico Einaudi – Divenire

Jag har varit och fotat idag! Jag läser kursen Fotografisk bild A i skolan just nu. Vi håller på med analoga kameror.. så jag kan tyvärr inte visa upp några av bilderna jag tog! men här är några jag tagit med systemkameran! den översta bilden tog jag även med analog kamera!


PLAY ME

Idag har jag träffat Amanda! Min ääälskling, min fru, min snigel.. wohoo!
Amanda skulle gå in på affären Expert för att lämna in en engångskamera och få några bilder framkallade. Det arbetade två killar där och dom började stöta på henne helt gaaaalet. HAHAHA så kul. "Det är kanske jobbigt att snyrra runt för två it-experter?"... HAHA.
Det var jättetrevligt att få träffa min fina vän igen!väldigt oklar bild - var? när? varför?

ÄLSKADE VÄNNER

Hjärtan till er alla som gör mitt liv underbart!
Jag har så många fina vänner! här är lite bilder på några vackra människor! det finns fler än de på bilderna som värmer mitt hjärta enormt, så ni får inte ta illa upp om inte ni är med eller så!

FML

Okej. Ett FML moment är INTE att man har matteprov. för då är det ens eget fel om man väljer att plugga eller ej.
Jag hade ett riktigt FML moment idag.
Då man verkligen jobbar och lägger sin energi på nåt.
När man bygger upp någonting -  och faktiskt är stolt över det man skapat.
SÅ FÖRSVINNER DET.
Jag satt i en och en halv timme idag i skolan och skrev mitt historiaarbete. Jag var otroligt nöjd. Jag hade fått många bra källor och aktivt och engagerat arbetat med mina meningar så att allt lät så bra. Men allt försvann. FÖRSVANN.
Men jag blev inte arg. Jag blir sällan arg. Blev mer tom. All drivkraft jag faktiskt hade försvann då jag insåg att jag måste skriva om allt.
Det min vän, det är FML. När man ser ett torn man byggt upp falla ner i bitar framför en.

Morning PassagesDagens:
1. Philip Glass har väldigt djupa låtar som växer likt ett träd i hjärtat. Du vill flyga. Du vill blunda. Du vill kyssas. Du vill försvinna. Du vill finnas.
2. Jag har lånat en väldigt gammal bok om får mig att känna mig väldigt intellektuell. Den heter nämligen "Grekisk livsform" och kom ut över 30 år innan min födelse. DIINGDIINGDIIING hör jag vuxenpoängen som trillar ner?!
... tänkte skriva lite mer men jag blev helt nersövd av Philip Glass musik.

Philip Glass – Morning Passages - den bygger upp värsta känslan sen vid slutet så blir den så mäktig. Favoriten!
Philip Glass – The Poet Acts - otroligt stillsam. man kan nästan se hur löven faller.
Philip Glass – Koyaanisqatsi - Den är otroligt speciell. Alla känslor rubbas lite. Är den sorgsen? Arg? rädd? besviken?Jag är på lite damphumööör och fick lite dåligt tålamod och gjorde den andra halvan av tavlan lite för slarvigt. Men jag blev faktiskt inte nöjd, då den inte symboliserar en känsla någonstans ..

Tomorrow never knows

Jag vet inte riktigt vad den föreställer - än.
Jag har massa vitt där på sidan. Jag ska göra någonting där. Vad, har jag inte kommit på än.Spring för livet
Och jag älskar livet
Det får du inte ta ifrån mig
För om nu hat är motivet
Så finns där inget hat hos mig

Sara Varga – Spring för livet

tout d'abord

Varför talar man så ofta om det dåliga när man har det så bra?

Hur ska det gå?

det finns en fara i att aldrig hitta vägen
det finns nåt vackert
med att vandra den ändå.
Melissa Horn – Hur ska det gå?

Forever young

Jag är extremt dålig på att komma ihåg texter. jag kan inte ens texterna till mina favoritlåtar.
Inatt så drömde jag att jag fick ett brev. Ett handskrivet brev, skrivet i svart bläck. Avsändaren visste jag inte.
I brevet stod det:

Let's dance in style, lets dance for a while
Heaven can wait we're only watching the skies
Hoping for the best but expecting the worst
Are you going to drop the bomb or not?

Från Alphaville - forever young. Konstigt, jag lyssnar nästan aldrig på den låten.

Födelsedagar, crabsticks och dejt med matteboken

Här är en bild på när jag tänker på crabsticks - lycklig!! (det är MUMSIGT. )Igår så vad jag hemma hos min bästis Rasmus och han lagade mat till mig (jättegott!) och vi bakade jääättegoda bullar. Ingenting går upp emot varma, krispiga (men mjuka på insidan) bullar som har en perfekt gyllenbrun färg med pärlsocker på. Dom var UNDERBARA. Och jag åt TRE STYCKEN. wohoohoooo.

I fredags fyllde Olivia år! Då vart det festligheter på kvällen och det var superkuul och idag fyller Daniella år! Och vi ska hem till henne och äta tårta som Ellinor har gjort! ska bli superkul! men bäst av allt... MATTE OCH FRANSKAPLUUGGGGGGGGGGGGG NUUUUU!

Nom nom nom!Jag gillar plommon. Jag äter dem med kärlek.
Dom är i en perfekt storlek så man kan fylla sin ficka med flera stycken! Sedan så har dom en läääcker färg. varje plommon är som ett magiskt konstverk, fast ett sådan där konstverk som är fult men ändå känt.
Jag har ett plommonträd på baksidan. Så jag kan äta huuur mycket jag vill. Och om nån vill ha så kan ni få huuur många ni vill! Jag undrar hur ett ugnsbakat plommon smakar.

Jag måste skärpa till mig när det gäller min stavning. När jag skriver lite för fort för mitt eget bästa så skriver jag fel på så grundläggande ord att jag skäms djupt in i själen (ja, jag har en själ. nu i alla fall!)
så jag mååååste tänka på det. Jag måste antingen skriva långsammare så huvud och fingrar hänger ihop eller så får jag vara bättre på att läsa igenom det jag faktiskt har skrivit! för jag tycker det är så FULT med felstavning. Jag tycker det ser så obildat ut. Dagens i-landsproblem; Jag ogillar även förkortningen "e". ohohohh. det är en sak om man har bråttom..(OBS, VÄLDIGT BRÅTTOM) men jag FÖRSTÅR inte. hur kan man inte orka skriva EN ENDA BOKSTAV TILL. ÄR och E. Du sparar typ 0.02 av en sekund. det ser sjukt fult ut också. punkt. slut.

Veckans mustaschtävling!


Vem tycker du är värd att vinna veckans mustaschtävling?!

Han till vänster är Alexander Bard. Jag tycker han har ett charmigt gingerskägg! Jag undrar vad som döljer sig där under.. inte är det en själ i alla fall!
Mannen till höger är Håkan Juholt. Han ser ut som farfar som ger dig julklappar på julen! men egentligen tar han bara dina julklappspengar!!!!!!!!!!!!! AHHHH
i alla fall. VEM BLIR VECKANS MUSTASCH?


Two pagesDagens i-landsproblem;
1. Jag har ont i knäskålen. Vi hårdtränade intervallöpning på idrottslektionen i tisdags. Jag trodde att smärtan i knät hade gått över så idag så sprang jag två varv runt träsket (jag kan meddela att det gick alldeles utmärkt!) Men när jag var klar med löpningen så kände jag hur mitt knä ville dö, jag med. För nu får jag inte springa.
Tjurruset update; 30 dagar kvar! Idag kom det information om vart loppet skulle ske! för er som är intresserade kan gå in och läsa HÄR.
2. Ni vet dendär nya drycken Xubi? Jag tyckte den verkade phett god. Idag så fick hela Blackebergs Gymnasium sådanadär trycker. Jag tyckte inte den var god. Den smakade fabrikat och en blandning mellan hostmedicin, lidl-energidryck och vatten. Jag som hade föreställt mig att den var god. hepphepphepp!
3. Jag fick en lyckokaka för två dagar sedan. Inuti kakan stod det följande;Jag blev jag glad. Men sen insåg jag att jag var mer glad att få äta kakan än det som stod på lappen. FML.
4. Skolan - jag har en vidrig labbrapport. Ni anar inte hur många olika varianter av ordet "svängningstid" jag har skrivit. Jag stavade aldrig rätt svängningstid det där i mitten. det kunde lika gärna kunnat stå ningning eller srtjdfggd där i mitten. Plus så fick jag sjukt mycket franska glosor och ska lära mig former på franska som jag inte ens kan på svenska - typ.
5. Jag insåg också nyss att jag tycker början på Keishas låt låter exakt som en av Lordis låtar.
Ke$ha – Dinosaur och Lordi – Would You Love a Monsterman
nu blev det lite pinsamt hur jag känner igen hur Lordis låtar börjar.

Goda ciklar.

Jag kan inte säga att jag tycker matematik är roligt.
Men den del av matematik som jag tycker är roligast är algebra. lätt!
bara så att ni vet.
jag tycker att grafer och geomatri är dödstråkigt. jag pluggade nyss matte och jag jobbade på bland dessa algebra uppgifter, sen.. ett nytt kapitel. vi ska inte påbörja vilket kapitel som helst utan grafhelvetets kapitel. gud vad det ät trist! shollahoppp! jag ska istället ta itur emd min fräscha franska läxa. är inte livet helt underbart? ;)

Livet är roligare som optimist!
För ni vet.."onda ciklar".. jag tror att det finns "goda cirklar" då någonting man gör - gör att man mår ännu bäättre så att man gör saker så man mår ÄNNU bättre! det känns logiskt! och det är så.Nu ska jag göra mig en myyysig kopp med varmt te. Det är en liten del av min goda cirkel!
nom nom nom.

YOU

Du tittar ut igenom en stor glasvägg.
Framför dig står en man. Han pratar i telefon.
Du kan inte höra vad han pratar om.


Har du någonsin tänkt på - vem talar han med? vad talar dem om? är det ett vitkgit samtal? gör han slut med sin flickvän? tjaffsar han med sin mor? skvallrar han med sin vän? du vet ingenting. men det är så intressant om man funderar på det och försöker lista ut - är det ett positivt eller negativt samtal? osv. ahh. okej, det är ganska ballt faktiskt.

Du är värdefullVad är egentligen värdefullt?
För ett barn i Afrika så är rent vatten värdefullt. Det är nog det första dom förstår när dom är tillräckliga kapabla till att förstå vad omgivningen säger och gör. De måste ha rent vatten. Rent vatten är otroligt värdefullt.

När du som svensk tänker på rent vatten. Det är inte så värdefullt. Visst, du behöver vatten dagligen men det är inget som har så stor betydelse för dig. Du skulle inte ha några som helst problem att fylla en kanna med vatten och gå ut och hälla ut det i sanden. Det är för att vi har rent vatten, vi har växt upp i ett samhälle där vi inte behöver ta vara på varenda droppe med rent vatten.

Någonting blir värdefullt om det har ett värde för dig men också om det har ett värde för andra.
Vi tar entavla av en otroligt känd konstnär, tavlan är värd flera miljoner.
Du personligen tycker att tavlan är otroligt ful. Om du inte hade vetat vem som hade målat den hade du nog inte ens hänga upp den på din vägg om du ens fick betalt för det. Men omgivningen värderar tavlan högt - därför KOMMER den få ett värde för dig om du nu skulle råka få denna tavla. Eftersom din OMGIVNING värderar den högt så värderar du tavlan högt automatiskt.

Sedan är ju kärlek och vänskap väldigt värdefullt för de flesta människor oavsätt om man bor i Afrika och letar efter rent vatten eller om man bor i England och har ärvt en picassotavla.

RSS 2.0